5 dicas ter a casa organizada em 2019

Köket är en plats i ett hus där en kvinna tillbringar maximal tid medan hon är i huset. Så det borde vara ett bekvämt ställe att laga mat och äta. En plats full av ljus och frisk luft, men ändå om ditt kök är beläget i en sådan riktning där naturligt ljus är tillgängligt mindre kan du ha stor konstgjord belysning i köket för att förbättra utseendet och synligheten medan du är där. Om du planerar om ditt köksområde bör du planera och undersöka i förväg för att ha rätt montering av kökljus för att få effekter ordentligt som tänkt.

Några frågor som måste besvaras innan väl för att ha ett perfekt kökljussystem i ditt hus för att göra platsen bekväm och livlig att laga mat.

  • Ställ in en budget - Du måste bestämma hur mycket du är villig att spendera. Budgeten inkluderar alla lampor, ledningar, strömbrytare, nyanser och glödlampor som kommer att krävas medan du slutför hela processen
  • Nästa fråga är en plan för köksområdet där du behöver blanda belysningen med de arkitektoniska och dekorativa artiklar som finns i området. En detaljerad plan eller layout kommer att vara till hjälp för att förstå belysningsbehovet.
  • Om du har en begränsad budget och inte vill spendera mycket på dyra lampor kan du ha en serie eller en panel i mitten av köket
  • Kontrollera tillgängligt utrymme i köket som kommer att vara till hjälp för att bestämma mängden ljus som krävs och i vilket område. Kontrollera de aktiviteter och områden där det är stort rusa att göra det området fullt av ljus.

Typ av kökbelysning:

Du måste förstå att belysningsplan f kök är annorlunda än plan för ljus i något annat rum. En enda ljuskälla räcker inte i köket, så att ljus i köket inte bara är för estetiskt ändamål utan också på grund av deras funktionalitet. En mängd olika ljus finns på marknaden som LED-lampor som med mindre ström ger extra ljusstyrka i rummet på grund av extra ljusskikt i det.

Chore Lighting: Det är en praktisk typ av ljus som hjälper till att tillhandahålla tillräckligt med ljus i köket som är till hjälp i kärnuppgifter som att hugga och klippa perfekt. De flesta av olyckorna inträffar på grund av brist på ljus i köket. Mindre ljus kan anstränga ögonen också.

Indirekta lampor: Det hjälper till att ge en behaglig glöd i köket. Det hjälper till att mjuka skuggor i köket.

Så du måste förstå om olika typer av ljus som finns på marknaden och deras betydelse och användning i ditt kök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*