~ WAVERLY ~ Country Life ~ TOILE ~ RED ~ VALANCE ~ TOPPER ~ Curtain ~ UNLINED ~ French Country ~

~ WAVERLY ~ Country Life ~ TOILE ~ RED ~ VALANCE ~ TOPPER ~ Curtain ~ UNLINED ~ French Country ~ #Waverly #FrenchLand

Franska landsgardiner är kända för den flytande inställningen i sina tyger och mönster. Eftersom det inte är någon hemlighet att Frankrike är ett mångsidigt land och därmed har franska landsgardiner också olika versioner och sorter tillgängliga. Frankrike och deras traditioner och deras kultur kan ses i deras gardiner. Fransk landsgardinstil utvecklades för hundratals år sedan där handtryckta mönster och färger användes för att dekorera fönster. Och gardiner i Frankrike är inte bara för fönster utan de kan användas på dörrar och olika ställen att dekorera.

Olika typer av franska landsgardiner

Som tidigare nämnts har franska landsgardiner så många olika stilar och sorter och några av dem nämns här. Först på listan kommer franska Toile Drapes. Denna typ av gardiner finns i två olika tyger, nämligen toile de jouy och indiennes. Bland dessa två är Toile de jouy den mest favorit-franska landsgardistilen, medan indiennes är mindre kända franska gardiner-stil där olika och brett utbud av mönster finns tillgängliga. Nästa på listan är tunga franska linnengardiner. Denna typ av gardiner ses vanligtvis oliniga och det skrynkliga utseendet på linnan ger en fin utsikt över de glaserade terrakottaplattorna som är kärnan i Frankrike. En annan olik variation är franska tickande draperier. Detta är en ganska rustik och robust gardiner som används grovt. Denna typ av gardiner är inte begränsade till endast fönster och kan också användas på dörrar. Annan styling är eleganta franska cheesecloth skulpturer. Dessa gardiner har en speciell stil på grund av den transparenta gardinen som är löst vävd med en konstnärlig knut. Nästa på listan är lapptäckgardiner i fransk stil. Huvudtanken med denna typ av gardin är att använda ett vanligt tyg och sedan lägga till snygga och iögonfallande till dess undre tredjedel för att stå isär. Detta är enkel och elegant typ av gardiner för fönster. Nästa är enkla och vita gardiner i fransk stil. Den enkla och klassiska franska landsgardinstilen är vanligtvis gjord av lätt bomull. Det är enkelt och det är därför det finns ett brett urval av val att ändra och skapa nya stilar i denna typ av gardiner.

Även om det finns så många olika stilar av franska gardiner tillgängliga, men det finns få saker att tänka på hur man använder dessa gardiner. Välj först en enkel stång för att hänga på dig gardiner. Håll saker enkelt och låt gardinerna tala för sig själv. För att få ett högre utseende kan du hänga lite under taket och kommer att se större och större ut på det sättet. Så nu vet du om franska landsgardiner så välj dina mönster och få en autentisk look för dina fönster med franska lantgardiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*